Šablony OP VVV II.

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Název projektu: Mateřská škola Přerov – Újezdec – Šablony OP VVV II.
Registrační číslo projektu: CZ.02.3.X/0.0/0.0/18_063/0014353
Příjemce: Mateřská škola Přerov – Újezdec, Hlavní 61, příspěvková organizace

Projekt je realizován z výzvy č. 02_18_063 pro Šablony II – méně rozvinutý region v prioritní ose 3 OP.

Doba realizace projektu: 1.9.2019 – 31.8.2021      doba realizace prodloužena do 28.2.2022
Výše finanční dotace: 340.564 Kč

Projekt je zaměřen na osobnostně profesní rozvoj pedagogů mateřské školy, na usnadnění přechodu dětí z mateřské školy do základní školy a na spolupráci s rodiči dětí.

Nastavené šablony:

Vzdělávání pedagogických pracovníků MŠ – DVPP v rozsahu 8 hodin
Cílem aktivity je podpořit profesní růst pedagogických pracovníků pomocí dlouhodobého vzdělávání a průběžného sebevzdělávání. Vzdělávání bude probíhat formou absolvování vzdělávacího programu DVPP akreditovaného v systému DVPP. Pedagogičtí pracovníci budou podpořeni v získávání dovedností, znalostí a kompetencí v oblasti čtenářské pregramotnosti, matematické pregramotnosti, polytechnického vzdělávání, osobnostně sociálního rozvoje, ICT, inkluze.

Sdílení zkušeností pedagogů z různých škol prostřednictvím vzájemných návštěv
Cílem je podpořit pedagogy mateřské školy ve zvyšování kvality jejich každodenní práce při vzdělávání a výchově dětí, a to prostřednictvím vzájemné výměny zkušeností mezi pedagogy z různých škol v rámci ČR.

Zapojení odborníka z praxe do vzdělávání v MŠ
Cílem šablony je prohloubit spolupráci pedagogických pracovníků mateřských škol a odborníků z praxe v rámci předškolního vzdělávání. Díky spolupráci se zlepší kvalita vzdělávání v mateřských školách, což bude mít pozitivní vliv na výsledky dětí.

Projektový den ve škole
Cílem aktivity je rozvoj kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti přípravy a vedení projektového vzdělávání, které vede k rozvoji osobních a sociálních kompetencí dětí.

Projektový den mimo školu
Cílem aktivity je rozvoj kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti přípravy a vedení projektového vzdělávání, které vede k rozvoji osobních a sociálních kompetencí dětí.

Odborně zaměřená tematická setkávání a spolupráce s rodiči dětí v MŠ
Cílem aktivity je poskytnout rodičům dostatečný prostor a informace pro včasné rozmyšlení všech faktorů spojených s nástupem jejich dětí na základní školu.

Komunitně osvětová setkávání
Cílem aktivity je podpořit inkluzivní klima a komunitní charakter mateřské školy.